Blanker & Thiele

Na een verblijf van een aantal jaren in een zeecontainer-praktijk is het dan eindelijk zo ver. Huisartsenpraktijk Blanker & Thiele kan zijn intrede doen in het gloednieuwe gezondheidscentrum Westenhagen in Zwolle. In een huisartsenpraktijk is het van groot belang dat de patiënt zich op zijn gemak voelt, daarnaast moeten de medewerkers een professionele en functionele werkplek hebben. Deze twee punten zie je gelijk al bij binnenkomst verwezelijkt in de receptiebalie. Deze balie heeft door zijn vorm een maximaal gebruiksgemak en is dankzij het materiaalgebruik tevens vriendelijk en uitnodigend om te zien. Vanuit deze balie word de patiënt verwezen naar de huiselijke maar moderne wachtkamer. Wanneer de patiënt aan de beurt is, haalt de arts de patiënt op uit de wachtkamer en gaat naar de artsenkamer. Deze artsenkamer heeft alle denkbare functionele maar ook visuele elementen in zich die de patiënt als prettig zal ervaren. De balans van professioneel en sfeervol is ook goed zichtbaar in het materiaal gebruik: warme kleuren, inbetweens, verlichting etc… het totaal plaatje klopt.

« back to Projecten