Alescon Assen

Op de locatie van een van de oude productiehallen aan de W.A. Scholtenstraat heeft Alescon in Assen een nieuw pand gerealiseerd. Alescon is een sociale werkvoorziening voor 6 omliggende gemeentes.  Van 2 enorme, oude, lawaaierige productiehallen gaan ze naar een nieuw gebouw met 6 kleinere productiehallen + magazijn van in totaal zo’n  5.000 m2 met een bijbehorende kantoorvleugel & restaurant van 1.500 m2. In het nieuwe pand wordt voldaan aan alle nieuwe eisen op het gebied van arbo & productie. Alescon vroeg mij om een ontwerp te maken voor het interieur. Na bestudering van de organisatie waren dit de uitgangspunten voor het interieur: prikkelarm, overzichtelijk / geborgen, binnen/buiten en routing. Prikkelarm ivm de doelgroep die erg gevoelig is voor invloeden van buiten af. Dit is oa terug te zien in het materiaal en kleurgebruik. De gebruikers hebben behoefte aan geborgenheid, een eigen plekje, maar ook aan overzicht over een ruimte. De plantenbakken geven geborgenheid, maar houden de ruimte ook open. Het groen van buiten loopt door dezelfde bakken ook naar binnen. Door de verschillende afdelingen in het gebouw een eigen kleur te geven en dit in het interieur en bewegwijzering terug te laten komen, ontstaat er een duidelijke routing.

Fotografie: www.brunsting.nl

« back to Projecten